[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” first=”true”][fusion_text]
اندازهگیری استاتیک
در روش غیر مستقیم یا استاتیک که صرفا دارای کاربرد برای مایعات میباشد، با اندازهگیری حجم مایع موجود در مخازن قبل و بعد از بارگیری و محاسبه تفاضل آن میتوان به حجم واقعی مایع منتقل شده دست یافت. در این روش بایستی مخازن بالادستی صادرات کالیبره شود. کالیبره کردن مخازن، به مفهوم به دست آوردن جداولی استاندارد است که به ازای هر سانتیمتر (با حتی هر میلی متر) از ارتفاع مخزن بیان میدارد چه حجمی از سیال جابه جا شده است. از جانب دیگر سطح مایع توسط دستگاههای بسیار دقیق اندازهگیری سطح مایعات ( از جمله اندازهگیر سطح از نوع راداری یا ماوراء صوتی) سنجش میشود. البته گاهی اوقات از روشهای بسیار قدیمی عمق سنجی هم کمک گرفته میشود. در هر صورت تنها میزان سطح مایع و قطر مخزن بیانگر حجم واقعی نیست و برای کالیبراسیون مخزن و سنجش حجم هنگام بارگیری، الزاما بایستی فشار داخل مخزن و میانگین دمای آن را نیز در محاسبات لحاظ نمود.
پس تنها در صورتی که شرایط زیر مهیا باشد، رقم به دست آمده در این روش اندازهگیری و محاسبه میتواند قابل استناد باشد:
1- مخزن صادراتی دقیقا در ساحل اسکله و در نزدیکترین نقطهی ممکن به بازوهای بارگیری ممکن به بازوهای بارگیری باشد، چراکه در این روش چنان چه انتقال مایع توسط خطوط لوله طولانی انجام پذیرد، ممکن است دقت محاسبات مخدوش شود.
2- دستگاه اندازه گیری سطح مایع مخزن از دقت بالایی برخوردار باشد، ضمن اینکه اندازهگیری در شرایط پایدار مخزن انجام شود.
3- میزان تغییرات مولفههای دما و فشار مخزن در محاسبه حجم مایع انتقالی در صورت لزوم و به نحو مقتضی لحاظ شود.
4- هنگام بارگیری توسط کشتی، ورودیهای مخزن صادراتی ساحلی مسدود باشد (یعنی تنها خروجی مخزن به طرف کشتی باز باشد.)
گاهی به لحاظ دوربودن مخازن صادراتی از ساحل اسکله و یا عدم دقت دستگاه اندازهگیری سطح مایع در مخازن و گاه عدم توجه به مولفههای دما و فشار در محاسبات، این روش از دقت بسیار بالایی برخوردار نیست و کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.
اندازهگیری سطح مایع در مخازن خود برای سه منظور انجام میشود:
1- کنترل سطح مایع درون تجهیزات فرآیندی
2- کنترل موجودی مخازن
3- اندازه گیری به قصد فروش
مهمترین ادواتی که در اندازهگیری حجم و جرم سیالات به روش استاتیک مطرح میباشد، تحت عنوان سامانههای پایش سطح مخازن (یا TGS) شناخته میشوند.
برگرفته از کتاب اصول اندازهگیری جریان سیالات ( مولف: محمد حسن موحدی)
[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]